Eveniment – o apariţie editorială importantă

La Editura Universităţii din Bucureşti apare cartea Nihongo o benkyō shiyō. Manual de limba japoneză pentru anul I, care se adresează în principal studenţilor din anul I de la Secţia de Japoneză a Universităţii din Bucureşti, oferindu-le acestora informaţiile necesare pentru însuşirea elementelor fundamentale de scriere, gramatică şi vocabular.

Potrivit autorilor – lect. dr. Ruxandra Raianu, lect. drd. Roman Paşca şi asist. Eri Utsunomiya, acest manual, care a “dospit” vreme îndelungată pînă să ajungă la maturitate (circulînd ani de zile sub formă de handout-uri), va fi un instrument de lucru foarte util pentru studenţi şi profesori deopotrivă deoarece umple un gol important pe piaţa materialelor de studiu al limbii japoneze din România.

Datorită structurii sale modulare, manualul are două utilizări potenţiale: poate fi folosit ca manual principal pentru orice curs de limba japoneză şi, pe de altă parte, poate fi folosit de către profesori ca resursă complementară pentru diverse materiale precum ilustraţii, liste tematice, explicaţii gramaticale etc. la orice nivel de studiu.

Parcurgînd acest manual, dupa un semestru de studiu studenţii pot obţine nivelul N5 al Nihongo Nōryoku Shiken (Atestatul Internaţional de Limba Japoneză); după două semestre, pot obţine cu uşurinţă nivelul N4.

Manualul poate fi procurat de la Librăria Universităţii din Bucureşti, aflată la parterul Facultăţii de Istorie din Piaţa Universităţii.

Share

Comments are closed.