Lect. Roman Paşca

Lect. dr. Roman Paşca a obținut titlul de doctor în filologie în 2011. A fost preşedinte al APJR (Asociaţia Profesorilor de Limba Japoneză din România) în perioada martie 2008- februarie 2011 şi coordonator al Comitetului de Organizare a Simpozionului European de Predarea Limbii Japoneze, ediţia a XV-a.

Este membru în comitetul de organizare a Examenului de atestare a cunoştinţelor de limba japoneză (“Nihongo Noryoku Shiken”) şi în comitetul de organizare a Concursului de discursuri în limba japoneză (“Nihongo benron taikai”).

A participat la numeroase programe de training pentru profesori şi la conferinţe internaţionale în domeniul studiilor japoneze.

Din iunie 2010, este membru fondator şi secretar ştiinţific al Centrului de Studii Japoneze (CSJ) al Universităţii din Bucureşti. În perioada 2005-2010, a fost membru al Centrului de Excelenţă pentru Studiul Identităţii Cuturale (CESIC).

Responsabilităţile sale în cadrul Secţiei de Japoneză includ comunicarea cu instituţiile partenere, gestionarea schimburilor de studenţi (outgoing), precum şi organizarea unor activităţi extra-curriculare (film, festival etc.).

——————————

Domenii de cercetare/interes:

  • mentalitatea perioadei Edo (gîndirea lui Andō Shōeki)
  • literatura japoneză modernă (în special Tanizaki Jun’ichirō)
  • teorii ale modernităţii în Japonia
  • traducerea textelor literare / traducerea conceptelor culturale
  • hermeneutică
  • metodologia predării limbii japoneze (realizarea de materiale didactice)

——————————

Cursuri / seminarii predate:

——————————

Pentru mai multe detalii şi un CV complet, click aici.

Share