Extra-curricular

În afara cursurilor obligatorii din programă, există, în fiecare an, cursuri facultative de ceremonia ceaiului (sadō), iniţiate în colaborare şi cu sprijinul Şcolii Urasenke din Kyōto, precum şi cursuri de caligrafie (shodō), organizate în colaborare cu Centrul Cultural Musashino din Braşov. Aceste cursuri facultative se adresează în principal studenţilor din anii I şi II de studiu.

Bilunar, vor avea loc întîlniri ale unui Cineclub, pentru vizionări de filme japoneze (sau de prezentare a Japoniei), urmate de discuţii.

De asemenea, se preconizează şi organizarea unor ateliere de go în colaborare cu Clubul Saijō din Bucureşti. Aceste ateliere vor fi anunţate din timp, prin afişe şi pe internet.

Începînd cu anul 2004, prin Secţia de Japoneză, Universitatea Bucureşti organizează – în colaborare cu Ambasada Japoniei la Bucureşti şi cu sprijinul Asociaţiei Profesorilor de Limba Japoneză din România (APJR) – examenul Nihongo Nōryoku Shiken (de testare a cunoştinţelor de limba japoneză). Anul acesta, examenul va avea loc pe data de 6 decembrie.

În fiecare an, are loc un Concurs de discursuri în limba japoneză (în luna martie), organizat de Asociaţia Profesorilor de Limba Japoneză din România în colaborare cu Ambasada Japoniei, la care Universitatea Bucureşti, prin Secţia de japoneză, participă cu trei reprezentanţi.

Nu în ultimul rînd, pentru studenţi are loc în cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, în fiecare an în semestrul doi (luna aprilie), o sesiune ştiinţifică la care pot fi prezentate lucrări pe diverse teme.

Share