Seară de literatură şi cultură japoneză – “Calea ceaiului, esenţa spiritului japonez”

Miercuri, 14 mai, ora 19.00, Secția de Japoneză a Universității din București şi Editura Humanitas organizează o seară de literatură şi cultură japoneză  intitulată “Calea ceaiului, esenţa spiritului japonez”. Evenimentul are loc la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) şi se bucură de sprijinul Ambasadei Japoniei.

Evenimentul este prilejuit de lansarea romanului “Maestrul de ceai” al scriitorului Yasushi Inoue în colecţia „Raftul Denisei”, colecţie coordonată de Denisa Comănescu la Editura Humanitas Fiction. Traducerea a fost realizată de conf. dr. Anca Focşeneanu care este si moderatorul evenimentului.

Invitaţii acestei seri sunt dl. Hidehiro Hosaka, ministru-consilier la Ambasada Japoniei, prof.dr. Florentina Vişan şi  conf. dr. Serenela Ghiţeanu care, alături de traducătoare, vor discuta despre roman  şi despre cultura japoneză.

Pentru că  în “Maestrul de ceai”, Inoue conturează subtil lumea ceremoniei ceaiului care are legătură cu toate artele tradiţionale japoneze, discuţia despre roman va fi urmată de scurte demonstraţii de ceremonia ceaiului şi caligrafie susţinute de Steluţa Maxim şi Delia Vlad.

Detalii aici.

Share

Comments are closed.