A V-a ediţie a festivalului japonez Michi-biraki (Drum deschis)

Secţia de japoneză a Universităţii din Bucureşti vă invită duminică, 13 aprilie, începând cu ora 10:00 la A V-a ediţie a festivalului japonez Michi-biraki (Drum deschis).

Ca şi în anii precedenţi, evenimentul se desfăşoară la Grădina Botanică (Şoseaua Cotroceni nr. 32) şi cuprinde ateliere, demonstraţii, momente artistice, expoziţii şi proiecţii de documentare şi anime.

Ceremonia de deschidere cuprinde cântece şi dansuri japoneze, precum şi o piesă de teatru. La deschiderea evenimentului va fi prezent, ca de obiciei, E.S. dl. Keiji Yamamoto, ambasadorul Japoniei la Bucureşti, reprezentanţi ai Universităţii din Bucureşti şi ai instituţiilor care ne sprijină.

Momentul special al festivalului este reprezentat de proiecţia filmului documentar The standard of living in Fukushima” (“Standardul de viaţă în Fukushima”, în japoneză, subtitrat în engleză) realizat de reporterii japonezi Fumi Nakabachi şi Yushin Toda de la Japan Desk Scotland.

In cadrul atelierelor, veţi învăţa să faceţi figurine origami, să caligrafiaţi ideograme japoneze, să jucaţi go, să folosiţi pânza furoshiki pentru a împacheta şi transporta obiecte, să îmbrăcaţi yukata şi chimono. Veţi putea experimenta şi o mini-lecţie de limba japoneză.

Veţi putea asculta basme japoneze, veţi putea viziona anime, veţi putea mînui jucării japoneze şi veţi putea dansa dansuri tradiţionale. Şi nu în ultimul rând, veţi putea degusta sushi şi prăjituri cu modele japoneze.

Veţi putea, de asemenea, degusta cafea şi ceai la Maid Cafe şi veţi putea admira costume cosplay.

Evenimentul este organizat de către Secţia de japoneză a Universităţii din Bucureşti în colaborare cu Grădina Botanică şi Facultatea de Biologie şi se bucură de sprijinul Ambasadei Japoniei la Bucureşti şi al Şcolii japoneze din Bucureşti.

Intrarea la eveniment este gratuită, dar trebuie să achitati intrarea în  Grădina Botanică .

Vă aşteptăm să petreceţi alături de noi o zi de cultură japoneză autentică!

Share

Comments are closed.